ale rozumiem, że ten brak aktywności wyłącza zupełnie dźwięk połączenia i rozłączenia telefonu z BT w aucie ?
OIIFL wyłaczenie sygnalizacji podpięcia telefonu do GSMII
Zwiń
X
-
jakby się jednak komuś chciało zrobić zrzut jak wyłączyć ten cholerny dźwięk to będę wdzięcznyCo piszecie o jakiejś adaptacji to nie bardzo wiem gdzie tego szukać. Jedyne dla mnie rozwiązanie na tę chwilę (działające) to po wyłączeniu silnika natychmiastowe kręcenie gałką głośności w lewo - tak można ściszyć ten cholerny dźwięk przed jego wystąpieniem, ale nie zawsze się o tym pamięta a córeczkę nieraz mi już obudziło
Komentarz
-
-
Na to potrzeba około 5-6 zrzutówpoza tym w którym miejscu masz problem? Z otwarciem modułu telefonu? Czy guzikiem "Adaptation" czy też "Adaptacje" po Polsku? (przycisków jest w 12, da się wyszukać w sensownym czasie). A może wyszukaniem na liście pozycji, która dotyczy "Notification sound" (nie wiem czy i jak to jest po PL).
Komentarz
-
-
mam nadzieje ze i moj wpis bedzie przydatny , bo nie kazdy ma kabelsona o ktorym piszecie,
ja zawsze korzystalem z nastepujacego rozwiazania : najlepiej w momencie wyjecia kluczyka ze stacyjki, w chwili gdy BT sie rozlacza a na wyswietlaczu radia (u mnie swing) pojawia sie PHONE : sciszam pokretlem do regulacji sily glosu radia , u mnie dziala i DINDONG jak moj JR mowi scisza sie do zadanego poziomusprobujcie,
..... >>> JEŻELI ZA PIERWSZYM RAZEM CI SIĘ NIE POWIEDZIE, TO SKOKI SPADOCHRONOWE NIE SĄ DLA CIEBIE <<<<< ....
Komentarz
-
-
O jakim wyciszaniu mówisz? znaczy "mute" dźwięku na żądanie? to firmowe radia chyba tego nie mają. Przyciszanie związane z wybieraniem głosowym to integralna część systemu rozpoznawania głosu (bez tego byłoby trudno cokolwiek rozpoznać pewnie. Jak potrzebujesz na gwałt wyciszyć, to masz włącznik. A jak aż tak ci się nie spieszy - pokrętło i w jednym ruchu masz zwykle wyciszone.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezJest tak, że albo wybieranie głosem, albo wyciszanie. Oba na raz nie da rady.
Chodzi o to, że zaznaczyłem 'LC,01,0~7,01,Keine Sprachbedienung' i rzeczywiście - przestało działać wybieranie głosowe po naciśnięciu lewej rolki. Ale teraz po naciśnięciu nie dzieje się nic, a ja chciałbym opcję MUTE... Co zrobiłem nie tak?
Komentarz
-
-
kross12
Komentarz
Komentarz